Hvad Janet Yellen tager forkert med Bitcoin

Finansminister Janet Yellen kritiserede igen Bitcoin for høj energiforbrug og ulovlig aktivitet.

  • Finansminister Janet Yellen fremsatte negative kommentarer om, at Bitcoin brugte for meget energi og primært blev brugt til ulovlige transaktioner.
  • Kritikere siger, at hendes energiforbrugskritik er afhængig af en defekt sammenligning med ældre betalingssystemer.
  • Der er lidt bevis for, at Bitcoin er en hovedkanal for ulovlig aktivitet.

Janet Yellen har igen sprængt Bitcoin

Janet Yellen har igen sprængt Bitcoin, men kritikere siger, at flere af hendes antagelser om kryptovalutaen er unøjagtige.

På New York Times ‚DealBook DC Policy Project i dag gentog den amerikanske finansminister sekretær over for journalisten Andrew Ross Sorkin, at hun ikke er nogen stor fan af Bitcoin, denne gang tager det sigte på dets energiforbrug og potentielle anvendelse til ulovlig finansiering.

„Jeg tror ikke, at Bitcoin i vid udstrækning bruges som en transaktionsmekanisme,“ sagde sekretær Yellen som svar på et spørgsmål om, hvorvidt finansministeriet skulle være mere opmærksom på aktivet. „I det omfang det bruges, frygter jeg, at det ofte er til ulovlig finansiering.“

Den ulovlige finanslinje er en gammel sav, men den bakkes ikke op af meget i vejen for hårde data, sagde Anderson Kill-partner Hailey Lennon for Forbes i sidste måned. Ifølge blockchain-trackingfirmaet Chainalysis tegnede kriminel aktivitet sig for 0,34% af kryptokurrency-transaktionsvolumen, ned fra 2,1% i 2019. Og en Rand Corporation-rapport bemærkede, at “anslået 99 procent af kryptokurrency-transaktioner udføres gennem centraliserede børser, som kan underlagt AML / CFT-regulering svarende til traditionelle banker eller børser. ”

Desuden fortalte Coin Metrics medstifter og formand Nic Carter til Decrypt, „Hun kan ikke bare frimodigt antage, at $ 10 m / dag i transaktioner er ugyldige.“

Han påpegede, at Bitcoin ikke kun er til køb af ting. ”Børsstransaktioner, der normalt afskrives af kritikere, kan repræsentere alt” – fra pengeoverførsler til international handel.

Men Yellen havde mere at sige om Bitcoin

„Det er en ekstremt ineffektiv måde at gennemføre transaktioner på, og den mængde energi, der forbruges til behandling af disse transaktioner, er svimlende,“ sagde finansministeren, der har støttet politikker såsom en kulstofafgift.

Denne erklæring ser ud til at være rettet mod at trække præsident Bidens linje om klimapolitik. Biden har lagt vægt på at tackle klimaændringerne i langt større grad end sin forgænger, Donald Trump, der udnævner den tidligere udenrigsminister John Kerry til en særlig præsidentudsending for klimaet.

Men Carter påpegede, at transaktionerne ikke er den energiintensive del af Bitcoin-minedrift. Udstedelse af nye Bitcoins som en del af mineprocessen og i mindre grad opretholdelse af konsensus er det, der bruger energi.

Selvom det kan virke som at splitte hår til passive observatører, der ser BTC-transaktioner og udsteder Bitcoins som en del af et enkelt netværks driftsomkostninger, fortalte Carter Decrypt, at det er problematisk at sammenligne Bitcoin med et ældre betalingssystem.

„På lang sigt giver det ikke mening at sammenligne nutidens energiforbrug – som primært er udstedelsesdrevet – med en gebyrbaseret udgift, som vil have forskellige dynamikker.“

Da 18,6 millioner af de samlede 21 millioner BTC allerede er udstedt, bør energiforbruget falde over tid.

Længere ind i interviewet advarede Yellen om, at Bitcoin er et „yderst spekulativt“ og „ekstremt ustabilt“ aktiv. I betragtning af at valutaen oplevede sit største prisfald nogensinde i dag og kaste omkring 20% ​​af dens værdi på cirka en time, ja, vi giver hende den ene.